Teknoloji

Ericsson’un güçlenen Özel Şebeke portföyü, çözüm alternatifleriyle pazara öncülük ediyor

  • Ericsson, dinamik kurumsal Bilgi Teknolojisi (BT) ortamlarının ihtiyaçları için geliştirilen yeni ‘Cradlepoint NetCloud Private Networks’ özel ağ çözümünü portföyüne ekleyerek Ericsson Private 5G’yi daha da güçlendirdi.
  • Ericsson, yeni eklenen bu çözümle, her boyuttan ve şubeden şirkete hitap eden özel ağ portföyünü genişleterek pazar liderliğini pekiştirdi.
  • Portföydeki bu büyüme, Ericsson’un Cradlepoint’i satın almasının başarısının kanıtı.

Ericsson’un çok çeşitli şirketlere ve şubelere hitap eden Özel Ağ portföyü, Ericsson’un yan kuruluşu Cradlepoint tarafından geliştirilen BT odaklı yeni bir ürünle önemli ölçüde zenginleştirildi.

‘Cradlepoint NetCloud Private Networks’ olarak adlandırılan ve tamamen abonelik modeliyle çalışan yazılım çözümü, klasik BT yönünden başta lojistik, üretim, kamu, büyük ölçekli perakende, sağlık ve konaklama olmak üzere çeşitli segmentleri hedefliyor.

Portföyüne ‘NetCloud Özel Ağlar’ çözümünün eklenmesiyle Ericsson, bölümün en kapsamlı Özel Ağ portföyüne sahip oldu.

Teknoloji analitiği şirketi Moor Insights’ta Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Ağ ve Güvenlik Kıdemli Analisti olan Will Townsend şunları söyledi: “Pek çok farklı kullanım durumu için çözümler sunabilen tedarikçiler, kendi özel hücresel ağlarının yanı sıra özel ağ çözümleri kuran şirketler. Satış yapan iletişim servis sağlayıcıları için hayati önem taşımaktadır. Ericsson, BT ve OT müşterilerinin çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilen, basitten karmaşığa kadar çeşitli senaryolara uygun, kapsamlı bir özel ağ çözümleri portföyü oluşturmaya odaklanıyor.”

Ericsson Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Kurumsal Kablosuz Testler Başkanı ve Cradlepoint CEO’su George Mulhern şu yorumu yaptı: “Ericsson’un Özel Ağ portföyüne Cradlepoint tarafından geliştirilen bu yeni ekleme, Cradlepoint’in Ericsson’u satın almasının bir işareti. Süreç bağlamında bir dönüm noktasıdır. Bu yeni teklifle Ericsson, her büyüklükteki ve şubedeki şirketin ihtiyaçlarını karşılayabilecek özel ağ çözümleri sunma konusundaki liderliğini daha da pekiştiriyor. Müşteriler, kablosuz odaklı dijitalleşme ve yeni nesil ilişkilerdeki yenilikleri takip ederken Ericsson’un yeteneklerinden yararlanacak.”

Mulhern şunları ekledi: “NetCloud Private Networks ürünü, özellikle mevcut ağ yatırımlarına eklenebilecek, kurumsal ölçekte güvenlik sunan, tak ve çalıştır özellikli ve yönetimi kolay yazılım tanımlı çözümler arayan BT kuruluşlarının benzersiz ihtiyaçlarını karşılıyor. ”

‘NetCloud Private Networks’ ile birlikte Ericsson’un Private Network portföyü artık aşağıdakilerden oluşuyor:

  • Cradlepoint NetCloud Özel Ağları: Cradlepoint kanal ortakları aracılığıyla sunulan çözüm, özel bir hücresel ağ kurmak ve işletmek için gereken her şeyi içerir. NetCloud Manager aracılığıyla basit ve bulut tabanlı işlemler, ölçeklenebilirlik, tak ve çalıştır uygulaması gibi özellikleri içerir.
  • Ericsson Özel 5G: 2021 yılından itibaren Ericsson kanalları üzerinden üretim, liman operasyonları, madencilik, enerji, havaalanları, petrol ve doğal gaz gibi birçok farklı departmanda hizmete sunulan Ericsson Private 5G, yeni nesil, hücresel, yeni nesil, hücresel bir cihazdır. kurumsal ve endüstriyel şirketlerde Endüstri 4.0’a geçişi ve dönüşümü hızlandırmak için geliştirildi. 4G ve 5G Şebeke analizi.
  • Cradlepoint Özel Ağ Uç Noktaları:Cradlepoint, şirketlerin cihazlarını Ericsson Özel Ağ çözümleri de dahil olmak üzere herhangi bir 4G veya 5G ağına bağlamasına olanak tanıyan özel ağ uyumlu hücresel erişim noktaları seçeneği sunan bir çözümdür.  
  • Ekosistem Ortakları:Ericsson ve Cradlepoint, irtibat ve otomasyon cihazları, bilgi toplama ve analitik için sensörler ve çalışan üretkenliğini artırmaya yönelik akıllı araçlar dahil olmak üzere dijitalleşme odaklı ve entegrasyonu kolay çözümlerden oluşan dinamik bir ekosistem yarattı.

International Data Corporation (IDC) tarafından yapılan araştırmadaki varsayımlara göre, dünya çapında özel LTE/5G pazar gelirlerinin 2022’den 2026’ya kadar yüzde 35,7 bileşik yıllık büyüme oranıyla 2026’da 8,3 milyar doları aşması bekleniyor.

Bu büyümenin temelinde ise şirket ve sektör ölçeğinde yaygınlaşacak yenilikler yatıyor. Tescilli taşınabilir ağ çözümleri, şirketlerin mevcut uygulamaları kolayca geliştirmelerine ve aynı zamanda artırılmış/sanal gerçekliğe (AR/VR) dayalı yeni uygulamaları güvenle ve düşük gecikme süreleriyle devreye almalarına olanak tanır.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu